🍳Шакшука з «дев’ятка» яєць🥚

🍳Шакшука з «дев’ятка» яєць🥚

Традиційна близькосхідна шакшука з 9 яєць-яскраве та ситне блюдо, яке стане відмінним початком дня для всієї родини. Майже 450 калорій в порції забезпечать зарядом до обіду.

Інгредієнти:

  • Куряче яйце 9 шт.;
  • Сіль за смаком;
  • Петрушка 1 ст.л.;
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.;
  • Олія оливкова 2 ст.л.;
  • Часник 2 зубчики;
  • Перець чорний мелений за смаком;
  • Помідори 8 шт.;
  • Перець солодкий 2 шт.;
  • Томатна паста 4 ст.л.;
  • Паприка мелена 2 ч.л.;
  • Кумин 2 ч.л.;
  • Цукор пісок щіпка.

Приготування:

  1. Наріжте цибулю та пасеруйте його до прозорості в оливковій олії у глибокій (бажано чавунній) сковороді. Додайте часник та тушкуйте максимум дві хвилини.
  2. Поріжте болгарський перець, додайте його в сковороду та готуйте 5-7 хвилин. Потім закиньте помідори та томатну пасту,  готуйте ще 5-7 хвилин. Додайте перець та цукор, перемішайте, тушкуйте ще п’ять хвилин. Посоліть та поперчіть.
  3. По одному розбивайте яйця до сковороди, накрийте кришкою та тушкуйте 10-15 хвилин. Слідкуйте, щоб соус не випарувався весь, інакше шакшука підгорить.
  4. Подавайте в гарячій сковороді з питою.

Смачного!